Sæson 2017/2018 28.08.2017  -  03.06.2018
Vejledning

Samlet holdoversigt finder du i venstre menu-side

Svømmeskolens børne- og ungdomshold
Børn Niveau 1
Krokodiller, 3-5 år, med ledsager i vandet
Haletudser, 4-6 år, m/u ledsager i vandet
Starterhold, 8 år+ NYT
Tryghed og selvredning 
Børn Niveau 2
Guldfisk, 5-8 årBevægelse og selvredning
Børn Niveau 3
Søløver, 6-10 årBevægelse og svømmeteknik 
Børn Niveau 4 Delfiner, 7-12 år Svømmeteknik 
Særlige behovBlæksprutter, 5-15 år Autist/ADHD/Handicap/Særlige behov 
Tweens
Hajer, 8-13 år
Vandhunde & Havfruer, 9-13 år  
Banesvømning, 30 min/uge
Hygge, banesvømning og fantasifulde lege, 1 t/uge
Teens Aqua Teens, 13-18 årHygge, banesvømning og fantasifulde lege, 1 t/uge  
 
 

Eneundervisning 30 min (Ene)
Eneundervisning 30 min
 
Vi tilbyder eneundervisning til børn og voksne. Man tilmelder sig og betaler for 5 gange ad gangen.
 
Venligst kontakt administrationen for nærmere info
kontor.allerod@sigmaswim.dk 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (2)

Børnehavehold (BH)
Børnehavehold
 
Kontakt venligst kontoret  
kontor.allerod@sigmaswim.dk
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Krokodille m. ledsager 3-5 år (K)
Børn niveau 1, Nybegyndere, 3-5 år
Krokodillen er det første niveau i svømmeskolen. Hvis du er 2 år og godt kan være i det store bassin (27 grader), så er du velkommen til at tilmelde dig.
 
Forudsætning
Alle kan deltage, blot skal du have enten mor eller far eller anden ledsager med i vandet. Forældrenes primære rolle er at støtte barnet, så hjælpemidler som bælte og vinger ikke behøves, hvilket gør at barnet får en naturlig tryghed og balance i vandet. Det forventes at ledsageren udviser glæde ved vandet og deltager aktivt i øvelserne.
 
Målsætning
Det overordnet mål er at få alle børnene glade med i vandet. De skal synes det er sjovt, så de kommer til at elske vandet. Den vigtigste øvelse er at de lærer at få ansigtet under vand og puste bobler, uden at holde sig for næsen. Vandtilvænningen er i fokus for at skabe tryghed og balance i vandet. Dette gøres gennem diverse sjove lege. At hoppe og springe i vandet skal ende med at svømmeren selv hopper i og får hele krop og hovedet ned under vandet. Flyde på ryggen er en anden vigtig øvelse vi træner meget for at få selvredningen lært, for her kan du ligge i vandet og trække vejret frit. De forskellige svømmearter påbegyndes i det små.
 
Næste hold
Efter Krokodillen skal du på "Guldfisk 5-8 år", såfremt du er blevet så glad for vandet at du er mere under end over vandet. Hvis du fortsat er lidt vandforsigtig og ikke endnu er blevet helt glad for plask og sprøjt i ansigtet, så skal du på "Haletudse 4-6 år" 
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (4)

Haletudse m/u ledsager 4-6 år (H)
Børn niveau 1 Nybegynder, 4-6 år
Haletudse er sammen med Krokodillen det første niveau i svømmeskolen. Holdet henvender sig både til barnet der netop har sluppet mor/far på krokodilleholdet og mod barnet der for første gang skal starte til svømning.
 
Forudsætning
Alle kan deltage, både dig som starter til svømning for første gang, og den vandforsigtige svømmer som har haft en sæson på Krokodillen.

Bemærk at fra sæson 2017/2018 vil være der Haletudsehold både med og uden ledsager.
På ledsagerhold er forældrenes primære rolle er at støtte barnet, så hjælpemidler som bælte og vinger ikke behøves, hvilket gør at barnet får en naturlig tryghed og balance i vandet. Det forventes at ledsageren udviser glæde ved vandet og deltager aktivt i øvelserne.
 
Målsætning
Det overordnet mål er at få alle børnene glade med i vandet. De skal synes det er sjovt, så de kommer til at elske vandet. Den vigtigste øvelse er at de lærer at få ansigtet under vand og puste bobler, uden at holde sig for næsen. Vandtilvænningen er i fokus for at skabe tryghed og balance i vandet. Dette gøres gennem diverse sjove lege. At hoppe og springe i vandet skal ende med at svømmeren selv hopper i og får hele krop og hovedet ned under vandet. Flyde på ryggen er en anden vigtig øvelse vi træner meget for at få selvredningen lært, for her kan du ligge i vandet og trække vejret frit. De forskellige svømmearter påbegyndes i det små.
 
Næste hold
Efter Haletudsen skal du på "Guldfisk 5-8 år", såfremt du er blevet så glad for vandet at du er mere under end over vandet. Hvis du fortsat er lidt vandforsigtig og ikke endnu er blevet helt glad for plask og sprøjt i ansigtet, så skal du fortsætte lidt endnu på "Haletudse 4-6 år". 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (9)

Starterhold 8 år+ (St)
Børn niveau 1, Begynder, 8 år+
Holdet er dig som er vandforsigtig og ikke kan lide plask og sprøjt i ansigtet, holder sig for næsen når du dykker og mangler det sidste i at blive fortrolig med vandet.

Forudsætning
Alle (ny)begyndere over 8 år kan deltage.  Der vil være ca. 2-7 svømmere pr. starterhold, så det er meget intensivt, og du kommer hurtigt til at elske vandet.

Målsætning
Det overordnet mål er at få alle børnene glade med i vandet. De skal synes det er sjovt, så de kommer til at elske vandet. Den vigtigste øvelse er at de lærer at få ansigtet under vand og puste bobler, uden at holde sig for næsen. Vandtilvænningen er i fokus for at skabe tryghed og balance i vandet. Dette gøres gennem diverse sjove lege. At hoppe og springe i vandet skal ende med at svømmeren selv hopper i og får hele krop og hovedet ned under vandet. Flyde på ryggen er en anden vigtig øvelse vi træner meget for at få selvredningen lært, for her kan du ligge i vandet og trække vejret frit. 
 
Næste hold
Så snart du har lært at elske vandet og er blevet fortrolig med det våde element, så finder vi et guldfiske eller søløvehold, som du vil passe godt ind på. Der svømmer du med resten af sæsonen.
 
Bonusinfo
Svømning er meget komplekst og svært at lære, hvis du ikke er helt tryg og fortrolig med at være, og bevæge dig, i vandet. Vi anbefaler at du går i svømmehallen så ofte som muligt, udover på dit svømmehold, for at øve dig mest muligt.
Der vil ikke være tale om brug af vinger eller flydebælter, men svømmeplader, slanger og andre brugbare hjælpemidler.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Guldfisk 5-8 år (G)
Børn niveau 2, Begynder, 5-8 år
 
Forudsætninger 
Guldfisken er for de vandglade børn, som er helt trygge ved vandet, og kan hoppe i fra kanten og få hovedet under vandet, uden at holde sig for næsen. Du kan ikke svømme, men du er en stor vandhund som elsker vand og ikke kan lade være med at dykke, hoppe og sprøjte med vand. Flydemidler som søslanger og svømmeplader vil i løbet af sæsonen erstatte evt. bælter i det omfang det er muligt.
 
Målsætning 
Undervisningen har primært fokus på vandtilvænnings øvelser og balance gennem diverse sjove lege. Målet er at svømmeren lærer at svømme 25 m (1 bane) bentag på ryggen uden hjælpemidler og uden pause, samt kan bevæge sig trygt og sikkert 25 m på maven. Vi øver at svømme både under vandet og at kunne holde sig ovenvande uden hjælpemidler for at blive dygtige til fremdrift og bevægelse i vand. Naturligvis undervises der i alle fire svømmearter i det små, i særdeleshed i crawl og rygcrawl, hvor der specielt er fokus på bensparket og vejrtrækningen som delelementer.
 
Næste hold
Efter Guldfisken skal du på "Søløve 6-10 år" 
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (11)

Søløve 6-10 år (S)
Børn niveau 3, Let øvede, 6-10 år
 
Forudsætning
Søløver kommer fra Guldfisken og har helt sluppet alle former for hjælpemidler. Du kan svømme 25 m (1 bane) bentag på ryggen uden pause. Du kan bevæge dig trygt og sikkert 25 m på maven. Du kan svømme både under vandet og holde dig ovenvande på dybt vand uden hjælpemidler. Det stilles ikke de store krav til teknikken og hvordan du svømmer, men det forventes at du er helt tryg ved at være i den dybe del af bassinet.
 
Målsætning
Vi fortsætter med fantasifulde og sjove lege med at bevæge os på alle mulige måder i vandet. Vi står på hænder og slår kolbøtter (forøvelse til saltovending). Vi øver spring og hovedspring fra kant, høj kant og startskammel. Vi underviser henimod at du ved sæsonafslutning kan svømme 50 m i crawl og rygcrawl, samt kan svømme genkendelig brystsvømning og butterfly på små distancer på 5-15 m.
 
Næste hold
Efter Søløven skal du på "Delfin 7-12 år" 
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (8)

Delfin 7-12 år (D)
Børn niveau 4, Øvede, 7-12 år
 
Forudsætning 
Delfinen er for dig som kan svømme 50 m crawl og rygcrawl samt genkendelig brystsvømning og butterfly på små distancer (5-15 m).  Du er i stand til at svømme bane efter bane uden pause når du må svømme i valgfri svømmeart.
 
Målsætning
Vi fortsætter med at øve teknikken i crawl og ryg, så du ved sæsonafslutning kan svømme 100 m flot crawl og 100 m flot rygcrawl. Brystsvømning og butterfly videreudvikles så du kan svømme 1 bane. Du lærer at svømme 100 m medley.
Vi øver forsat spring og hovedspring som udvikles til startspring fra skamlerne. Vi øver nu korrekte vendinger. Undervisningen er tilrettelagt så den er fantasifuld og spændende med sjove lege og aktiviteter, som udvikler vandfølingen og forståelsen for bevægelse i vand. På holdet vil der ligeledes blive sat fokus på de 5 baderåd og livredning.
 
Næste hold
Efter delfinen kan du vælge om du vil på "Haj 8-13 år" eller "Vandhunde & Havfruer 9-13 år"
Hajen svømmer 30 min pr. uge og har mest fokus på teknik, medens Vandhunde & Havfruer svømmer 1 time pr. uge og har mere fokus på det sociale og at have det sjovt sammen.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (5)

Haj 8-13 år (H)
Børn niveau 5, Super øvede, 8-13 år
 
Forudsætning
Du er en super øvet svømmer og kan uden problemer svømme 100 m crawl og 100 m rygcrawl samt 100 m medley. Holdet er for de svømmere der ønsker ekstra udfordringer, og mindre leg.
 
Målsætning 
Der arbejdes videre med detaljeret svømmeteknik, koordinering, startspring og vendinger. Derudover vil der også være fokus på de 5 baderåd, livredning og førstehjælp.
 
Niveauet for haj svarer til svømmeniveauet for Vandhunde & Havfruer. Vandhunde og Havfruer svømmer en time i stedet for 30 min, dog med primær fokus på det sociale samvær alternativ svømning, fantasifulde og sjove aktiviteter og øvelser, som synkro, vandpolo, livredning mm.
 
Næste hold
Efter Hajen skal du enten på "Vandhunde & Havfruer 9-13 år" eller på "Aqua Teens 13-18 år"
 
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Vandhunde & Havfruer 9-13 år (-)
Børn niveau 5, Super øvede, 9-13 år
 
Forudsætning 
Vandhunde & Havfruer er for dig som har gode færdigheder i flere af svømmearterne og vil lidt mere udover at øve svømmeteknik i crawl, ryg, bryst og butterfly. 
 
Niveauet for Vandhunde & Havfruer svarer til svømmeniveauet for Hajen.
 
Målsætning 
Hvor Haj det meste af tiden har fokus på at forbedre dine tekniske færdigheder i de fire stilarter, så har Vandhunde & Havfruer primær fokus på det sociale samvær og alternativ svømning, fantasifulde og sjove aktiviteter og øvelser, såsom synkro, vandpolo, boldspil, konditionstræning, livredning, førstehjælp mm.
 
Næste hold
Efter Vandhunde & Havfruer skal du på "Aqua Teens 13-18 år"
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (3)

Aqua Teens (-)
Super øvede, 13-18 år
 
Dette niveau er for teenagere, der gerne vil forsætte med at svømme og blive endnu bedre. Der er både fokus på at blive en bedre svømmer på de tekniske færdigheder, men der vil også indgå andre alternative aktiviteter såsom boldspil, konditionstræning, udspring osv.
 
Derudover vil der være ekstra fokus på livredning, og der vil trænes frem mod at svømmerne muligvis kan tage en bassin-livredderprøve i slutningen af sæsonen.
  
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Sigma T(w)eens (.)
Sigma T(w)eens for tidligere K-svømmere
 
Sigma Teens & Tweens er for tidligere unge konkurrencesvømmere fra hele k-afdelingen, som har gode svømmefærdigheder i alle fire stilarter. Holdet er således et godt alternativ til konkurrencesvømning, hvis du ikke ønsker at træne mere end et par gange om ugen, og stadig gerne vil svømme serier.
 
Sigma Tweens er for de 9-13 årige
Sigma Teens er for de 14-18 årige
 
Vision for Sigma Teens/Tweens
Formålet med holdet er at fastholde unge tidligere konkurrencesvømmere i en motivation for at svømme. Svømmere på Sigma Teens vedligeholder en sikker svømning, de udvikler og plejer basal teknik i stilarterne og de bevarer glæde ved at dyrke motion i form af svømning og beslægtede sportsgrene.
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (2)

SIGMA TRI Ungdom (.)
SIGMA TRI Ungdom. 
Du kan ikke tilmelde dig holdet her på siden.  
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Blæksprutte - Særlige behov (.)
Blæksprutten er et svømmehold for børn med autisme, ADHD eller andre særlige behov i alderen 5-15 år.
 
Forudsætning
Dette er et hold i svømmeskolen for børn med autisme eller ADHD, eller andre børn, som kræver lidt ekstra hjælp til at blive trygge ved vandet, lære at svømme, eller blot dygtiggøre sig. Der bliver lagt stor vægt på, at børnene bliver fortrolige med vandet. Svømningen påbegyndes i det små, dér hvor den enkelte svømmer er nået til.
 
Målsætning 
Undervisningen er i stor udstrækning individuel, hvilket betyder, at antallet af instruktører er større på dette hold end på klubbens øvrige hold. Der er 1-3 svømmere pr. instruktør. Der vil være en fast rutine og struktur på holdet, så børnene ved hvad de skal.

Den ansvarlige træner sørger for at holdene bliver opdelt homogent svømmemæssigt.
 
Pris
Kontingentet på ovenstående hold er 1.000 kr dyrere end tilsvarende almindeligt hold.  
 
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (3)

Sigma Handicap (.)
Sigma Handicap 
Handicap svømningen i SIGMA SWIM Allerød har et elitehold, Sigma Handicap, der deltager i internationale stævner. 
Dette hold kræver kvalifikation: Sigma Handicap-træneren udtager svømmere til Sigma Handicap-holdet. Nye svømmere som bobler til Sigma handicap træner 2 gange om ugen, mens Sigma Handicap kan have træning op til 3 gange om ugen i perioder.
For nærmere info om holdet kontakt kontoret  
 
 
Kontingentet på ovenstående hold er 1.000 kr dyrere end tilsvarende almindeligt hold. 
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Voksen Begynder/Letøvede (.)
Voksen Begynder/Letøvede
 
Holdet for voksne, der er fortrolige med vandet, dvs. er helt tryg ved at have hovedet under vand. Måske har du lært at svømme én eller flere svømmearter. Der undervises i (alle) stilarterne: crawl, rygcrawl, butterfly og brystsvømning.
 
Endvidere indgår vandtrædning, spring, dykning, selvredning og bjærgning. Der undervises på både lavt og dybt vand. Hjælpemidler som svømmeplader og søslanger m.m. benyttes.
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (2)

Voksen Motion (.)
Voksen Motion
 
Undervisningen er baseret på en teknisk forbedring af tidligere indlærte svømmearter samt konditionstræning.
 
Der arbejdes med (alle) stilarterne: crawl, rygcrawl, butterfly og brystsvømning, med vendinger, startspring, dykning, selvredning samt bjærgning.
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Voksen Crawlhold (.)
Voksen Crawlhold
 
På vores crawlhold er der naturligvis fokus på crawlteknik. Du kan godt svømme, men vil gerne lære at svømme crawl. Holdet er for både dig som aldrig har prøvet at svømme crawl og dig som ønsker at få pudset teknikken af.
 
Der bliver arbejdet med balanceøvelser, vejrtrækning og meget mere.
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (3)

Voksen Morgensvømmerne (.)
Morgensvømmerne er et hyggeligt hold for almindelige motionssvømmere. Vi kender efterhånden hinanden godt og passer på hinanden både i og udenfor bassinet.

Vi svømmer uden banetove i bassinet, og da der næsten altid er mange i vandet på samme tid, så er vi hensynsfulde overfor hinanden. Vi svømmer højre rundt om den sorte streg på bunden. Rygsvømmere skal især være opmærksomme på dem, der svømmer ved siden af for ikke at støde ind i dem.
  
Bemærk
På helligdage er der ikke svømning.
I skoleferier er svømmetiderne ændrede, dette vil blive meldt ud på mail så tidligt som muligt.  
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Sigma Masters (.)
Sigma Masters, konkurrencehold for voksne
 
Sigma Masters Allerød er først og fremmest for tidligere voksne konkurrencesvømmere. Ønsker du at svømme motions- eller tri svømning, skal du finde andre hold! Det forventes at du har gode tekniske svømmeegenskaber i alle fire svømmearter. Det er krævende træning og du skal kunne gennemføre 1,5 times træning.  Træningsprogrammerne har en længde på 3-4 kilometer og træningen er som regel i kategorien "hård fysisk træning".
 
Holdet svømmer stævner 2-4 gange om året, det forventes at man deltager i stævner når man er tilmeldt holdet. Holdet planlægger selv en del sociale arrangementer i løbet af sæsonen. Fælles træning 2 gange om ugen med Birkerød Masters hold. 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Sigma 1 (.)
Dette hold kræver kvalifikation og udtagelse. Direkte tilmelding er ikke mulig.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (2)

Sigma 3 (.)
Dette hold kræver kvalifikation og udtagelse. Direkte tilmelding er ikke mulig. 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Sigma 4 (.)
Dette hold kræver kvalifikation og udtagelse. Direkte tilmelding er ikke mulig. 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Sigma 5 (.)
Dette hold kræver kvalifikation og udtagelse. Direkte tilmelding er ikke mulig 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Sigma 6 Talent (.)
Dette hold kræver kvalifikation og udtagelse. Direkte tilmelding er ikke mulig.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Admin (Admin)
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Instruktør hold (.)
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)
SIGMA SWIM - Allerød Byagervej 12 3450 Allerød - kontor.allerod@sigmaswim.dk - Tlf: man+tir+tor kl. 11-14 - 53793450/ 53763450
en løsning fra Klubmodul