Velkommen til Sigma Swim Allerøds svømmeskole
FAQ

Herunder finder du samlet info omkring det at gå til svømning på et af vores hold i undervisningsafdelingen.

Lone Weinreich og Malene Thunø Holm, danner grundlaget for svømmeskolens administration. Når vi er tilstede, så kom endelig og hils på os, og stil gerne de spørgsmål du end måtte have.

Lone Weinreich: 5376 3450
Malene Thunø Holm: 5379 3450 - barsel indtil sommer 2019

Ved skriftlig henvendelse, er vores mail: kontor.allerod@sigmaswim.dk
Vi bestræber os på, at besvare alle henvendelser så hurtigt som muligt.

 
 
 
Adgang til omklædning før svømning og mødetid på bassinkant

Vi anbefaler at du passer omklædningen til, så du kommer ind i svømmehallen umiddelbart før du skal svømme. For lang ventetid resulterer i kolde svømmere, som har svært ved at finde varmen igen, hvilket nedsætter koncentrationen og evnen til at lære.

Vi gør opmærksom på at trænerne åbner adgangen til omklædning 20 minutter før dagens første hold starter.
De alleryngste svømmere må gå i omklædningen 20 min før holdet starter. 
Alle andre har adgang til omklædningen 10 minutter før.

 

Aflysninger

Ved akutte aflysninger vil der hurtigst som muligt blive sendt besked herom. Vi anbefaler, at I, i jeres profiler oplyser et mobilnummer. Husk at holde profilerne opdateret med korrekte oplysninger. Aflysninger bliver også postet på vores Facebook-side.

 

Afvaskning/bad før svømning

Før svømning skal du huske at:

 • Tisse af, så du ikke skal op og tisse undervejs og mister noget undervisning
 • Evt. pudse næse og fjerne make-up
 • Vaske kroppen: hænder, fødder, armhuler og sæderegion (uden badetøj)
 • Håret skylles igennem for løse hår, hårprodukter mm.

En svømmer, som ikke har vasket sig, er lige så beskidt som 100 svømmere, der har vasket sig!

Klordoseringen i bassinet foregår automatisk; jo mere snavsede personer der benytter bassinet, jo mere klor pumpes ud i vandet for at rense det for snavs.

Vi glæder os til en dejlig sæson med lækkert vand i bassinet.

 

Omklædning

Fra 7 år omklædes i eget køns omklædning
Når du er fyldt 7 år, så skal du omklæde i dit eget køns omklædning. Indtil da må du gerne gå med i modsatte køns omklædning. Det er en god idé at træne i, at kunne klare omklædning selv allerede fra 6 år, så du er bliver rigtig god til det i god tid før du bliver 7 år. Vi opfordrer til at børn klarer det på egen hånd, ligesom de gør i skolen.

Forældrehjælp til badet
Vi opfordrer til, at flere fædre hjælper de små under 7 år i omklædningen. Det er ingen hemmelighed, at det som oftest er mødrene som hjælper barnet med badet før svømningen. Det betyder at der er meget trængsel i dameomklædningen og god plads hos herrerne.

 

Badetøj og svømmebriller

Vi anbefaler badetøj der sidder tæt til kroppen, dvs. almindelige badebukser til drenge (ikke badeshorts) og badedragt til piger (ikke bikini).

Vi anbefaler svømmebriller til alle, uanset alder. Med svømmebriller på så lærer man langt hurtigere at svømme, fordi det er lettere at få hovedet under vand og dermed ligge korrekt i vandet. Brillerne gør også at man kan se klart under vandet, hvilket betyder at kroppen får mere ro på og øget tryghed. 

Dykkermaske - Vi gør opmærksom på at dykkermaske ikke tillades til undervisning, fordi de ikke giver mulighed for at have korrekt vejrtrækning og dermed indlæres forkert teknik, som er vanskelig at rette op på senere

 

Badehætter

Badehætten er super god hvis du har brug for hjælp til at holde varmen. Det svarer til at have hue på om vinteren. Samtidig er det jo smart at de langhårede undgår at få hår i øjnene og at det flagrer om ansigtet; begge dele virker ret forstyrrende på indlæringen og koncentrationen hos svømmeren (hårelastik kan til nød bruges, men badehætten er bedst). Alle trænere kan sagtens hjælpe dig med at få badehætten på, så det er intet problem.
 

Diagnoser / særlige behov

Det er vigtigt for os at vide hvad der er særligt for dit barn, så vi kan undervise bedst muligt. Svømmere med diagnoser (ADHD, autisme mm.) eller særlige behov (nedsat hørelse mm) opfordrer vi til, at I informerer os omkring, forinden sæsonstart. Dette er i forhold til, at kunne give barnet den bedste undervisning.

Send os en mail eller ring til os, så vi kan forberede træneren på svømmerens særlige behov, og der kan blive taget hensyn til det i undervisningen.

 

Ferieplan og kalender

Vores kalender er allerlettest at tilgå via appen "Klubmodul". Benyt samme login som ved tilmelding og alle dine oplysninger og informationer er lettilgængelige på din mobil. 

 

Flytte fra et hold til et andet (holdskifte)

Vi ønsker at tilbyde den bedst mulige undervisning til flest mulige af vores svømmere. Derfor vil der løbende blive foretaget oprykninger til bedre hold, hvis træneren vurderer, at det passer bedst. Administrationen kontakter de svømmere det drejer sig om, da det kun er os, som kan flytte rundt på holdene. Flytter du hold så kan systemet se, at du allerede har betalt. Kun ved flytning til et dyrere hold bliver difference opkrævet.

Vi gør opmærksomme på, at tilmeldingssiden er opdateret med pladser. Der kan du se det samme, som vi kan i administrationen - også om der er ledige pladser på det ønskede hold.

Ønsker du at flytte hold skal du gøre følgende:

 1. Tjek tilmeldingssiden om der er ledig plads på det ønskede hold (Er der ikke det, er du velkommen til at tilmelde dig på ventelisten)
 2. Send os mail med svømmerens fulde navn, nuværende hold (fx haletudser), og hvilket hold du ønsker at flyttet til.
 3. Husk at skrive hvilket telefonnummer vi kan træffe dig på.

 

Forældre-regel
Ved sæsonstart må forældre se på de to første undervisnings gange. Ny tilmeldte i løbet af sæsonen (samt ved holdskift) må overvære undervisningen på den allerførste svømmegang på det nye hold. Naturligvis må du gerne følge dit barn hen til undervisningen hver gang, hvis dit barn er så lille at det har behov for det. Det betyder at der ikke må opholde sig forældre nogen steder i svømmehallen (I Engholm heller ikke på reposen over trappen), udover naturligvis dem som skal med deres barn i vandet.

Hvis dit barn bruger bælte så giver du det på inden undervisningen starter.
Vi hjælper meget gerne med svømmebriller og badehætte - det behøver du ikke bekymre dig om.

Vi har holdlister med telefonnumre på, hvis vi skulle få brug for at kontakte jer.

Periodevis vil vi rigtig gerne invitere jer med ind i svømmehallen, hvor I kan se jeres børn svømme.
Forældre-kigge-på-uger har vi i disse 4 uger (2018/2019), dertil kommer sidste gang før jul og sommerferie.
uge 44 
uge 3
uge 12
uge 21

Hvorfor må jeg ikke se på?
Erfaringen har vist os at svømmerne koncentrerer sig bedre, og er mere opmærksomme på undervisningen, når forældrene er ude af syne. Det giver en god ro og fortættet stemning i hallen. Vi får en tættere relation mellem børn og instruktører. Dit barn får mulighed for at fortælle og tale med dig om hvad han/hun har lavet til svømning.

Mens du venter
Forældre er velkomne til at benytte vores klublokale i Blovstrød og i Engholm er der et lille tilskuerrum ved dameomklædningen. Du må gerne gå ind i hallen et par minutter før undervisningen slutter.
Vi har faktisk fået et par henvendelser fra forældre der spørger om det er OK at købe ind imens børnene svømmer. Ja, selvfølgelig er det i orden. Vi ved at flere forældre bruger tiden til andre ting såsom læse avis/bog, løbe en tur eller gå med hunden.
 

Foto
Svømmeklubben forbeholder sig ret til, at fotografere udøverne i forbindelse med Svømmeskolens aktiviteter til informationsformål. Ønsker du ikke, at du/dit barn medvirker på et sådan billede eller videoopslag, skal du hurtigst muligt give administrationen skriftligt besked.
Du må gerne tage billeder hvor det kun er dit eget barn/familier der er med på foto/film. Der må naturligvis ikke tages hverken billeder eller film i omklædning/bruserum.
 
 
Glemte sager

Blovstrød

Månedens glemte sager lægges i kurvene bag glasdøren ind til klublokalet, disse er skiltet med ”Glemte sager denne måned”. Hver måned tømmes kurvene og det glemte bliver opbevaret en måned mere på det store toilet i mellemgangen (skiltet med ”Glemte sager forrige måned”). Herefter bliver glemte sager sendt til genbrug eller smidt ud.

Engholm

Månedens glemte sager lægges i kurvene ved indgangen til hhv. dame- og herreomklædningen. 
Hver måned tømmes kurvene og det glemte bliver opbevaret en måned mere i tilskuerrummet (ved dameomklædningen)

 

Har du det godt?

Vær opmærksom på din egen / dit barns velbefindende før og under ophold i svømmehallen. Opkast i vandet kan medføre, at hallen må lukkes i op til 48 timer, idet bassinvandet skal tilføres store mængder klor for at forhindre at eventuelle smittekilder gør dig syg. Derudover skal der tilføres meget kemi til vandet for at neutralisere den ekstra tilførte klor.

Hvis du selv oplever at blive dårlig i svømmehallen, eller sluger du så meget vand, at du hoster så meget at det sætter gang i opkastning, så skynd dig hen til nærmeste skraldespand. Hellere opkast i spand eller på gulv, så vi undgår at måtte lukke bassinet. 

Hvordan holder du bedst varmen?
 
 • Vi anbefaler at du passer omklædningen til, så du kommer ind i svømmehallen umiddelbart før du skal svømme. For lang ventetid resulterer i kolde svømmere, som har svært ved at finde varmen i løbet af undervisningen, hvilket nedsætter koncentrationen og evnen til at lære.
 • Tør dig efter badet og tag tørt badetøj på, så du ikke er våd allerede før du går i vande
 • Varme fødder og hoved holder kroppen varm. Vi anbefaler derfor at bruge både badehætte og badetøfler (så slipper du også for fodvorter)
 • Når du er i vandet, så holder kroppen bedst varmen ved at være nede i vandet. Det er derfor ikke en god idé at kravle op på kanten imellem øvelserne

 

Sikkerhedsregler

Nogle børn er så hurtige igennem badet, at de når at komme ind i svømmehallen, enten før der er trænere tilstede eller i meget god tid før deres hold starter. Vi gør opmærksom på at det er forældrenes ansvar, at deres barn ikke er alene i svømmehallen og ikke går i vandet uden at deres træner har givet lov, for at undgå potentielle farlige situationer. Vandet er fristende, og mange børn kommer til at ”små lege” ved bassinkanten. Vi har derfor tre vigtige regler, som I bedes tale om derhjemme af hensyn til dit barns sikkerhed:

 

 • Det er ikke tilladt at være i hallen uden at ens træner er tilstede
 • Svømmerne skal sætte sig på pladen/bænken og vente på at holdet starter
 • Ingen må gå i vandet før træneren har sagt OK

Adgang til omklædning må ske 10 minutter før ens svømmehold starter, ledsagerhold dog gerne 15 -20 min før.


Spørgsmål til svømmeundervisningen

Trænerne koncentrerer sig om deres svømmerne, så hvis du måtte have spørgsmål til selve undervisningen, så opfordrer vi til at du kontakter administrationen på mail eller telefon. Alt information omkring dit barn, som er relevant for træneren at vide, i forhold til, at give den bedst mulige undervisning, bedes du ligeledes kontakte administrationen omkring, så vi kan videregive dette til træneren.

 

Trænere

De forskellige trænere er at finde på vores tilmeldingsside. Bemærk der kan ske ændringer i trænerbemandingen både hen over sommeren såvel som i løbet af sæsonen.

Trænerne kommer løbende på kurser og efteruddannelse samt skal til den årlige bassinprøve og førstehjælp.

 

Venteliste

Hvornår får jeg plads på det ønskede hold?

Det gør du faktisk allerede i samme sekund der bliver en ledig plads og du modtager besked herom, hvorefter du har 36 timer til at takke ja til pladsen. Bemærk pladsen tilbydes kun en gang. Hvis du ikke ønsker pladsen vil vi bede dig om at slette din ventelisteplads med det samme. Det gør du ved at logge ind på profilen og klikke på luppen udfor ventelisten (yderst til højre), eller sende en mail til os. Så kan pladsen gå videre til den næste med det samme.

Ved du på forhånd, at du ikke ønsker at bruge din ventelisteplads, beder vi dig ligeledes om, at slette din plads, til gavn for den næste på listen.

 
 
SIGMA SWIM - Allerød Byagervej 12 3450 Allerød - kontor.allerod@sigmaswim.dk - Tlf: 53793450 / 53763450
en løsning fra Klubmodul